Kiitos, kun pilasitte iltani.

Wanajan festari-lauantaina aloitellessani rutiiniksi muodostunutta ravintolatyöiltaani, varauduin henkisesti pahimpaan. Yleisesti usein keskustellaan ja josta saa kuvan, kuinka nykynuoret on huonokäytöksisiä, suorastaan vihamielisiä. Olen näitä keskusteluja käynyt itsekin ja kuunnellut, että nähnyt omin silmin ravintolakulttuurissa jo vuosikymmenen ajan nuorten hölmöilyjä. Tämä kyseinen lauantai, en olisi ikinä voinut kuvitella nuorten touhun menevän tähän minun elinaikanani. Olen tyytyväinen hyvinkin pieneen asiakkaan käytöksessä, riittää usein huomaamattomasti sanotut tervehdys, kiitos ja monille ylitsepääsemättömän vaikeaksi muodostunut anteeksi-sanat. Mutta tämäpä ei jäänyt tähän. Ensimmäisestä asiakkaasta lähtien viimeiseen, jokainen katsoi silmiin, tervehti reippaasti, puhu normaalisti, jopa kyllä kirosanoja käyttäen, mutta ainoastaan voimasanoina, ei itse tarkoituksena. Pyydettäessä näytti reippaasti henkilöllisyystodistusta. Mikäli asiakkaalla oli kysyttävää, lause alkoi anteeksi, että häiritsen…-sanoilla. Mikäli ravintola ei ollut tuttu, kysyttiin reilusti mikä mitäkin maksaa ja sitten vaihtoivat ravintolaa, mikäli ei maksupolitiikka miellyttänyt, sanoen kyllä mielensä asiasta, mutta ilman suurempia tunteenilmaisuja. Joku taisi jopa lasin pudottaneena kysyä vallan siivousvälineitä sotkunsa siivoomiseen. Tällaisia asioita tapahtui paljon pitkin iltaa.
Olisi  paljon josta mainita, mutta se olisi jo yltiömäistä nuorten ylistämistä, jonka toki olisivat ansainneet lauantaiyön perusteella. Vahvasti alkoholia nauttineenakin lähteissä kiitos ja moikkaaminen luonnistu vallan mainiosti. Tällaisen illan jälkeen on vaikea olla haluamatta mennä uudelleen töihin. Muitakin iltoja mitä on öisin tullut ravintolassa vietettyä töiden puolesta, ovat nuoret pääsääntöisesti parhaiten käyttäytyvä ikäryhmä. Kiitos, hatunnosto ja kumarrus kaikille lauantai-iltaa ravintolassa viettäneille.

Jätä kommentti

css.php